Wednesday, 12 September 2012

Aku,Dia, sebuah cerita.

Assalamualaikum..

Entah kenape, hari ni terase sayu je. Tengah hari tadi makan, (nasi lemak pagi tadi panaskan je. huhu) tak sampai separuh, dari lepas raye. i'm totally lost my appetide. Banyak mase aku abeskan melanguk, termenung sorang. (mentang2 duduk tepi pantai~) tapi seriously i feel like damn alone.

aku ade kenal sorang awek ni. Asal dari tempat aku belajar kat kuantan. Trully 1 kelas. hehe. Aku tak pernah dalam hidup ni boleh berkenan dengan someone just in 1 day. huhu.. first day masuk dalam kelas mase nak daftar kursus, mata aku lekat kat die trus. macam ade someting pade die yang wat aku tak boleh alih pandangan aku pada die. then start hari tu aku mula terpikat. hehe.. tapi damnly aku ni pemalu, so aku rase its better just like in silent way, (tak berani sebenanye)~ hehe.. then c die ni rapat dengan membe aku, first time jugak mase tu, walaupun aku tak pernah bertegur sapa dengan dia, aku rasa jelous menerubus dalam diri. puas aku cube nak berfikir kenape. but no answer. and then aku amek keputusan untuk perhatikan die.

ape yang aku bole cakap she is the sweetest one in my class. walaupun ad yang cantik2, tapi aku suke nature at her face. hehe. a happy go lucky gurl, lagi satu panas baran. perangai mirip lelaki pon ade kadang2. huhu.. she seems perfect in my eyes. kerana hati ni dupdapdupdap nak jugak kenal die, aku beranikan diri msg die. (  tu je yang aku mampu~) hehe..

every night, after solat isya' aku akn anta msg "hi" kat die, mase nak anta msg punye lah merah muke ni. huhu.. Ya Allah, segannye Kau jelah yang tau. but everything goes smooth and then satu hari die ajak aku keluar tengok wayang. terase nak terkeluar jantung ni die punye detap mase tu. out? just 2 of us? then die kate. "yelah. dah tu dengan sape lagi?" so kitorang kua that petang, lepak dalam mall, i treat her meal and she belanje tengok wayang. huhu.. first time dalam hidup x penah g tgk wayang wif gurl bedua (yelah aku anak kampong~) dah balik tu baru terfikir, we just kenal by one week, da kua date? mase tu da mule melalut~

start from that, kami jadi rapat, walaupun just kawan, tapi orang lain tengok macam kami ni pasangan. huhu.. sebab malas nak cakap lebih ku just diam je.

naik sem 2, kawan2 kelas mule tanye, "Aidil ko serius ke dengan *****?" bukan sekali tapi sampai muak denga.. huhu.. then ku just bagi jawapan. "Aku tak serius nak kapel nan die tapi aku serius nak jadikan die pasangan yang sah disisi agame" hehe.. membe2 aku seme terdiam. lurus kan aku? hehe

banyak yang aku lalui dengan die sepanjang 1 taun kami kenal mase tu. gaduh jangan cakap. puncanye aku sendiri, aku dah cube ubah seriusly tapi aku orang yang sangat2 kuat cemburu, sampai kadang2 aku rase dah tak larat nak teruskan. tapi entah kenape, kami balik semula rapat. itu yang aku suke, hehe. kami tak pernah kaple its the fact. banyak kali da aku cube lamar die, tapi ditolak. macam2 alasan aku dengar, dari die sendiri, juge dari kawan rapat die. kawan2 die kate die still sayangkan ex die, die kate die tak nak aku kecewa walau die cakap die sayang aku. hm. kalau kami gaduh, die suke cakap macam n, "sebab tu lah i tak nak terima u. sebab perangai u". huhu.. rase nak je cakap "i x kesah u x nak terima i, tapi i nak u jadi isteri i!" but it always happen. kelu lidah n nak cakap.

naik sem 3 aku nampak that relationship makin kuat. once mase tu nak sampai bufday die. aku baru tuka fon mase tu, die suke sangat tengok fon aku tu. die pon ngadu fon die da banyak masalah, aku hanya mampu tersenyum dan ajak die g cari fon baru. aku cutting2 dengan die beli fon yang same dengan aku. fact die suke cakap die nak something yang same untuk kami. then aku belikan die jam. jam x de lah mahal tapi jam kaple. aku satu die satu. die cakap terharu mase dapat jam tu. meleret aku senyum sepanjang hari hehe.. start tu, dah mule pegang tangan, seriusly terase sangat bahagie. hehe. nak buat macam tu setiap kali kami go out date. but malu~ (oh malu.. kenape ko jd batu penghalang) hehe...

sem 4 kami praktikal, die di kuantan aku kat PD. jauh. hari last kami jumpe kami keluar g tengok wayang. sepanjang kami kua, aku kelu sangat2. banyak nak cakap kat die. (yelah pas ni jarang jumpe). buduh je rase. x gentle langsong. huhu. sebak gile rase, berat hati ni nak tinggalkan die wat mase yang panjang. tapi atas sebab tanggungjawab terpakse. huhu.

naik sem 4 tak taw kenape semue bende jd agak tunggang langgang. mungkin sebab perangai aku ni kuat sangat cemburu, kami selalu bertengkar. satu hari mase bulan puasa, abah jatuh sakit, stroke. terkejut, kelam kabut aku call die pagi tu, die nangis. aku marah diri sendiri sebab tak mampu nak wat ape2. then another week aku mintak leave aku balik kuantan lawat die. lawat abah, lege hati ni nampak die. sangat2 lege. nak je peluk dak tu. tapi kat hospital, depan mak die pulak tu. ade yang kene pijak laju2 kang. ehe. g lawat abah, then bcekn alfatihah, nampak dari raut muke die yang die sedih sangat2. aku tak mampu nak wat ap2. kenape? huh. keesokkan hari g umah die. first time jejak rase kekok sangat2. hehe. nak balik tu nmpk die macam nak nges. (habit die suke tahan tangis). rase lagi nk peluk die. hehe.. jangan!!! n so tu last kami jumpe.

then raye ke 3, Abah kembali ke rahmatullah. Innalillah wa innalillahirajiun. sedih sangat tak dapat jumpe die, fam die, abah wat kali terakhir. esok da kije, aku tau die nanges tp die x nk cakap. and 1 more time. i dunno wat to do! aku nak pujuk die, bg die semangat, aku cube call, msg tp die tak reply, aku sangat2 risau. aku tak boleh buat ape2. ape yang aku mampu just stalk her by her fb account. sangat2 sedih bg pihak die. sangat2 risaukan die. tak pernah rase serisau ni hari2. hurm.

then sekarang rase sangat2 jauh dari die. dah tak macam dulu. aku taw mase ni die perlukan orang untuk berkongsi kesedihan, aku tawarkan diri, tapi nmpak die tak pilih aku. apekan daye. silap aku sendiri jugak kan? she's gotting very2 slow wif me now. rindu die sangat2. sangat2.. sangat2.. aku nk die balik macam dulu. tak de die hidup aku sunyi. dah tak ceria macam dulu. aku dah tak ade tempat mengadu.

Awak, kenape jadi macam ni?
saye sangat2 perlukan awak.
terase kosong sangat2.
sangat2.
maafkan saya.
saya insan biasa.
i'm totally coward.
Shit!



12 comments:

  1. Replies
    1. hehe.. salam kenalan juge.. :) terima kasih akak.. :) do help me.. new bies~ nih.

      Delete
  2. ahlan wasahlan..

    Singgah and follow. Jom Follow Cik Anis

    ReplyDelete
  3. hi, salam kenal.. saya pun baru jugak. belog saya birthday bulan JUNE lepas.. saya follow ya~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juge. saye sebulan pon tak sampai. huhu. cantik blog. saye pon follow.. :)

      Delete
  4. Hye,salam kenal. singgah dan follow blog ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. Salam kenal juge. Terima kasih sebab singgah.. :)

      Delete
  5. cerita dah cukup 'sweet' :D . . . . tapi ade sesuatu yg tak kena; . . . . . ko anggap pegang2 tangan dgn dia tu sesuatu yg ok dan boleh, . . . . haih, ini lain macam ni, . . . . aku pun budak kampung jugak, . . . tpi belum ade mana-mana awek yg berjaya menawan dan menjajah aku dgn budaya2 sebegini, . . . walau berkali-kali serangan dilakukan untuk menawan dan menakluk hati ini, aku akan tetap berjuang untuk mempertahankan kesucian cinta aku untuk si dia, iaitu kekasih halal aku yg belum wujud, atau mungkin takkan wujud, . . . . kerana hidupku cuma persinggahan, tidak tahu bilakah aku akan pergi? mungkinkah esok? lusa? atau hari ini? . . . . . budak kampung

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. sy da agak mesti ade seseorang akan cakap macam n. ikhlas sy kate sy sendiri tak pike tegang tangan dengan c bukan muhrim tu oke dan boleh, maaf sebab tak cakap dalam tu, ia berlaku cume dalam seminggu je. sebab terfikir, sy nak die jadi kekasih halal saye, dan sy x nak die bg dosa k arwah abah die, ape sy nak biar lah dosa dia sy yang tanggung bile saye bergelar suami kepada c die. macam sy kata, saya cume budak kampung. tak pernah rasa macam n. jadi bile pertama kali berlaku die rase macam seronok. tapi bile difikir, saya lebih suka seronok yang membawa keredhaan-Nya sepanjang masa. Maaf ya kalau apa yang saya kata ada tersinggung rasa, sesungguhnya sy pon insan biasa yang lemah tatkala hasutan mendatang. Terima kasih sebab pandangan. seriously appreciate it. :)

      Delete